GY.I.K

Mely implantátumokhoz alkalmazható a rendszer?

Röviden: bármelyikkel

Bővebben:
Univerzális rendszer nem létezik, az általunk kínált rendszer azonban tetszőlegesen adaptálható bármely implantátumhoz, amely a felhasználó orvosok számára semmilyen költséggel nem jár. Kérjük, igénye jelzésekor vegye figyelembe, hogy a szükséges módosítások igénybe vehetnek néhány hetet.

Kezdőknek ajánlott-e?

Igen. A teljes folyamatot tekintve valóban nem nélkülözhető a tudás és a tapasztalat, csakhogy erre kizárólag a tervezési szakaszban van szükség, a kivitelezés pedig már nem rontható el. A 3D képalkotás révén nem lesz olyan információ, amely csak a műtét közben derülhet ki, így nem kerülhetünk azonnali döntéskényszerbe. Rengeteg időnk és számos lehetőségünk van segítség igénybevételére a terv elkészítéséhez (mentori segítség, on-line konzultáció, asszisztált on-line tervezés…)
Az elkészült tervet többszörösen ellenőrizhetjük és ellenőriztethetjük, a műtéti sablon birtokában pedig nyugodtan, teljes biztonságban végezhetjük el a beavatkozást, ehhez már nem kell tapasztalat.
Mindebből a páciensünk csak annyit fog látni, hogy a legmodernebb technológiát alkalmazzuk, nem kell feltárni, varrni, rövidebb a beavatkozás, kevesebb az utópanasz, gyorsabban gyógyul, tehát valószínűleg sokkal elégedettebb lesz.
Az elégedett páciens pedig azt is jelenti, hogy nemcsak a műtét lesz gyorsabb, de a praxisunk fejlődése is.

Akkor is használható, ha csontpótlásra is szükség van?

Azt gondolhatnánk, hogy mivel úgyis fel kell tárni, nincs értelme a sablon használatának. Ez igaz abban az esetben, ha kizárólag a sebész fejével gondolkodunk, és olyan helyen akarunk implantálni, ahol egyáltalán nincs csont. Ha azonban az implantátumot befogadó terület csak részleges csontpótlásra szorul, és a protetikus szempontjából nézzük, igenis van létjogosultsága a guide használatának. Használhatjuk a gingivális műtéti sablont az implantátum pozíciójának biztosításához. Ehhez annyit kell tenni, hogy a feltárás előtt végezzük el az előfúrást a sablonon keresztül. Az előfurat meghatározza az implantátumunk protetikai szempontból ideális helyét és tengelyét. A fészekfúrás, az implantátum behelyezése és az augmentáció már feltárásban történik. Így elkerülhető, hogy a költséges beavatkozásunk protetikai szempontból meddő eredménnyel járjon.

Dolgozhatok tovább a régi technikusommal, vagy váltanom kell?

Ön továbbra is dolgozhat megszokott laborjával, nem szükséges váltania.

Erre két lehetősége van:

  • partnereinkkel kizárólag a sablont készítteti el, a további lépésékre a saját laborjában kerül sor (a gördülékeny munka érdekében ebben az esetben is kérjen konzultációt technikusa részére)
  • igény esetén biztosítjuk a felszerelést és a képzést jelenlegi technikusa részére (ajánlatunkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot Dr. Szabó Róberttel)

Mennyibe kerül ez nekem?

Ön megvásárolhatja a szoftvert, amelynek egyébként is lényegesen kedvezőbb az ára a hasonló szoftvereknél, de a vállalt megrendeléseitől függően, vagy egyedi csomag vásárlása esetén 20-40% árkedvezményt tudunk biztosítani. A továbbiakban már csak a sablon elkészítése jelent költséget.
Amennyiben nem kívánja megvásárolni a szoftvert, vásárolhat on-line hozzáférést is. Ebben az esetben a sablon költségein felül ennek díjával is számolnia kell (igaz, nem jár befektetéssel).

Több gyűrűvel többe kerül?

Nem. A gyűrűk többször felhasználhatók. Amennyiben csak a pilothoz használjuk a sablont, a gyűrűket az Uniguide-labor biztosítja, majd a beavatkozás után visszakérjük. Amennyiben gyűrű a gyűrűben rendszerrel minden lépéshez szeretné használni a sablont, a gyűrűkészletet meg lehet vásárolni, így az az orvos tulajdona, és munkaeszköze lesz.

Hogyan férünk el a moláris régióban?

Könnyebben, mint más, hasonló rendszerekkel. Míg a többi rendszer fix 9mm-rel számol a gingiva vastagsága és a gyűrű együttes magassága tekintetében, az Uniguide rendszer a valós gingiva vastagsággal számol, ami több mm-rel kevesebb is lehet. Ha ez sem elég, akkor jöhetnek azok az apró trükkök, amelyeket képzéseinken lehet elsajátítani.

Nem kerül fém a furatba?

Nem. Megfigyelte már, hogy a fúró kifelé hozza a forgácsot a furatból? Itt is ez a helyzet.

Hogyan kontrollálható a fúrás mélysége?

A tervezés során – a CT sablon speciális kialakításának köszönhetően – mérésekkel megállapítható a gingiva vastagsága. A gyűrű minden esetben 5 mm magas. Az implantátumunk hosszát is ismerjük. Ezt a három adatot kell összeadni, és a kézidarab stopját ennyire kell beállítani. A beavatkozás közben a furat mélysége direkt módon is ellenőrizhető.

Miért nincsenek rögzítő csavarok?

Mert nem a sablon pozícióban tartása a kihívás, az könnyen megoldható csavarok és a beteg kínzása nélkül is. Sokkal fontosabb, hogy a sablon a CT felvétel és a beavatkozás alkalmával pontosan ugyanabba a pozícióba kerüljön, ezt pedig nem a rögzítőcsavarok fogják biztosítani, hanem a fix referenciapontok. Ezek lehetnek saját fogak, megtartott állcsontgerinc, vagy a palatum. Teljesen lesorvadt alsó fogatlan gerinc esetében szükség lehet némi trükkre, ezt képzéseinken lehet megtanulni.

Mindenképp meg kell vennem a szoftvert?

Nem, on-line is használhatja, sőt a tervezéshez on-line segítséget is kaphat (asszisztált on-line tervezés).

Hogyan működik az on-line tervezés?

Abban az esetben, ha ritkán implantál, vagy csak beruházás nélkül szeretné élvezni rendszerünk előnyeit, az on-line tervezés az ideális megoldás. Regisztráljon, és vásároljon on-line hozzáférést, akár egyetlen alkalomra is.

Első vásárlását követően egy linket küldünk önnek, ahonnan letöltheti a szükséges modulokat, amelyek az ön számítógépén fognak futni. A tervező szoftver kizárólag a rendszerünkkel fennálló folyamatos on-line kapcsolat esetén működik.

A letöltő oldalon pontos leírást talál a szükséges szoftverek letöltésére, használatára, valamint az on-line kapcsolat kiépítésére vonatkozóan.

A ZIP formátumban elmentett tervet (részletek a szoftverleírásban) a „feltöltött fájlok listája” gombra kattintva töltheti fel szerverünkre . A kinyomtatandó fóliát PDF formátumban letöltheti a „feltöltött fájlok listája” gombra kattintva, vagy kinyomtatva eljuttatjuk önnek, illetve az ön által megjelölt technikai labornak.

Az on-line tervezés menüpontból elérhető „feltöltött fájlok listája” tartalmazza az Ön által feltöltött fájlokat és az operátor által az Ön számára feltöltött fájlokat is. A funkció csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető, bejelentkezés után.

A folyamat során bármikor lehetősége van segítséget kérni akár telefonon, akár on-line konzultáció formájában.

A szoftver ismerete nélkül is használhatom a rendszert?

Igen! Igénybe veheti “asszisztált on-line tervezés” szolgáltatásunkat.

Ilyenkor a szoftvert operátorunk kezeli, Ön pedig egy on-line konferencia keretében vizuálisan is nyomon követheti saját számítógépéről. Fontos tudni, hogy az operátor – bár jól képzett – kizárólag technikai értelemben kezeli a szoftvert, a terv az Ön szakmai utasításai alapján készül el. A kész tervet egy nyilatkozattal fogadhatja el. Az elkészült tervvel Önnek a továbbiakban nincs teendője, továbbítjuk a laborba, Ön pedig már a kész sablont kapja kézhez.

A kezdéshez kattintson a megrendelés gombra, majd e-mailben, vagy telefonon egyeztessen időpontot a tervezéshez. Természetesen a CT-sablonnal készült, DICOM formátumú CT felvételre szükségünk lesz, ezért azt vagy fizikailag el kell hozzánk juttatni, vagy ZIP file-ban fel lehet tölteni a szerverünkre az on-line tervezés menüpontból elérhető „feltöltött fájlok listája” gombra kattintva. A funkció csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető, bejelentkezés után.

A folyamat során Önnek természetesen bármikor lehetősége van telefonos, vagy on-line konzultációra is.

Hogyan történik az elszámolás?

A rendszert úgy alakítottuk ki, hogy bármely szolgáltatás megrendelése a weboldalunkon elektronikus aláírással történik, ezért kérjük, olvassa el figyelmesen a szerződési feltételeket. A számlát automatikusan küldjük, Önnek pedig lehetősége van választani az on-line, vagy az átutalásos fizetési mód között.

Mennyi idő alatt készül el a sablon?

Ez attól függ, Ön hogyan egyezik meg a laborral. A folyamat két részből áll: radiológiai sablon készítése, ezzel készül a CT-felvétel, majd ezt a sablont alakítják át műtéti sablonná. Ez utóbbi folyamat egy napon belül elvégezhető, mindössze a labor kapacitásától függ.

Mire van szükségem, hogy használni tudjam a rendszert?

Amennyiben saját kezűleg készíti a terveket, egy WINMED 3D implantációs tervező szoftverre (saját vagy korlátozott számú on-line hozzáférés), egy számítógépre, gyors internet kapcsolatra és lehetőségre, hogy CT-felvételt készítsen, vagy készíttessen.

Amennyiben online segítségünket használva velünk készítteti a terveket, számítógépén és egy gyors internet kapcsolaton kívül csak a CBCT-laborba szóló beutalóra.

Az „Online fogászati implantátum-tervező beszerzése a MIN-DENT '69 Bt-nél” című projekt keretében beszereztünk egy professzionális 3D-s online fogászati implantátum-tervező szoftvert, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Közreműködő Szervezet: MAG Zrt. (www.magzrt.hu)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu)