Előnyök

Biztonság

A végső siker szempontjából gyakran meghatározó, hogy az implantátum valóban arra a helyre és abba a pozícióba kerüljön, ahová megterveztük (akár fejben, akár szoftverrel). Például szóló foghiány, vagy kritikus okklúzió esetén bőséges csontkínálat mellett is meghatározó az implantátum behelyezési iránya, hiszen a felépítményekkel csak korlátozottan korrigálhatók a szögeltérések, a keskeny processus pedig a perforáció veszélye miatt jelent kihívást.
Ha a műtét során csupán a szemünkre és a kezünkre hagyatkozhatunk, a megfelelő pozícióban való behelyezésre kevesebb, mint 50% az esélyünk. A vezetőgyűrűk segítségével azonban a tévedés kizárt.

Kiélezett helyzetek megoldása

Számos esetben a csontkínálat csak relatíve korlátozott, azaz behelyezhető az implantátum, de csak rendkívül szűk határok között pozícionálható, ha ettől eltérünk, nem marad elég spongiosa az implantátum körül, súlyosabb esetben perforáció lesz az eredmény. Az irányított beavatkozás hiányában még a legtapasztaltabb orvosnak is kevés az esélye a következmények elkerülésére, hiszen senkinek nincs koordinátarendszer a kezében.
A műtéti sablon használatával számos esetben elkerülhető a csontpótlás, így eleget tehetünk betegink jogos elvárásának, ami nem más, mint gyorsan, egyszerűen, a lehető legkevesebb utópanasszal és költséggel túl lenni a beavatkozáson.

Protetikai szempontból kiélezett helyzetek

Gyakran előfordul, hogy a csontkínálat ugyan sebészeti szempontból megfelelő, az implantátumot mégsem helyezhetjük be találomra. Sosem szabad szem elől téveszteni, hogy bár az implantáció sebészeti beavatkozás, a végső cél mégiscsak a protetikai ellátás. A nem megfelelő helyen, pozícióban behelyezett implantátumok rendkívül megnehezíthetik, sőt adott esetben lehetetlenné is tehetik a fogpótlás elkészítését. A különböző tengelykorrekciós fejek bizonyos esetekben segíthetnek, de ezek sem nyújtanak megoldást minden esetre.
Ilyen például a túl nagy tengelyeltérés, vagy ha az implantátum nyaki része kívül esik a fogíven. Bizonyos esetekben még így is elkészíthető a fogpótlás, de ez csak az esztétika, vagy a páciens kényelmének rovására lehetséges.
Az Uniguide rendszerrel, a virtuális 3D tervezés során a protetikai szempontokat is figyelembe véve könnyedén elkerülhetők a hasonló hibák, illetve az is felismerhető, ha az implantációval az adott csontkínálat mellett nem érhető el a kívánt eredmény. Ilyenkor a beteg előre tájékoztatható, és nyugodt körülmények között döntheti el, vállalja-e a nagyobb beavatkozást.

Rövidebb műtétek

Nincs lebenyképzés, nem szükséges a feltárt műtéti terület felmérése. A beavatkozás percek alatt elvégezhető.

Hatékonyabb időbeosztás

Mivel nincsenek meglepetések, nem szükséges a szokásos rátartás az időbeosztás során, így az orvos jobban kihasználhatja az idejét.

Rövidebb gyógyulás

A kisebb beavatkozásnak köszönhetően kisebb a szövődmények kockázata, a gyógyulási periódus rövidebb, és kevesebb fájdalommal jár.

Egyszerűbb, tervezhetőbb protetika

Mivel előre ismerjük az implantátumok pontos pozícióját, az esetek többségében azt is tudni fogjuk, milyen protetikai elemekre lesz szükség, így lényegesen kisebb raktárkészlettel dolgozhatunk.

Azonnali pótlás lehetősége

A vezetőgyűrűk behelyezése során a laborban lehetőség van a laboranalógok mintába helyezésére is, amelyek természetesen pontosan ugyanabban a pozícióban lesznek, mint az implantátumok a szájban. Ennek köszönhetően a pótlás még az implantátumok behelyezése előtt elkészülhet, így a páciens a műtét után azonnal fogakkal távozhat a rendelőből.

Presztízs / páciens bizalom

Praxisunkat a laikusok számos szempont szerint értékelik és választják. Ezek közül kétségtelenül rendkívül fontos, hogy milyen berendezésekkel, technológiával dolgozunk. A legmodernebb eljárások alkalmazása minden körülmények között emelni fogja presztízsünket, így több páciens választ bennünket. Mindemellett olyan régi pácienseink is a fogbeültetés mellett dönthetnek, akik eddig idegenkedtek a kockázatosnak tartott műtéti beavatkozástól.
Mindemellett partner orvosainknak együttműködést kínálunk a marketing területén is. A rendszert a páciensek körében általánosságban népszerűsítő kampányunkban megjelenítjük partner praxisaink weboldalát és egyéb elérhetőségeit.

Az „Online fogászati implantátum-tervező beszerzése a MIN-DENT '69 Bt-nél” című projekt keretében beszereztünk egy professzionális 3D-s online fogászati implantátum-tervező szoftvert, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Közreműködő Szervezet: MAG Zrt. (www.magzrt.hu)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu)